17 Mart 2012 Cumartesi

Hata

Ben burada internetten şöyle alışveriş yapılır, şunlara dikkat edilir diye ahkam kesiyorum da, son günlerde benim de başıma türlü işler gelmeye başladı. Online alışverişi bırakıp mağaza mağaza dolaşmak o kadar zor geliyor ki şimdilik inatla yola devam ediyorum. (Dün Westwing'den ilk siparişimi verdim detaylar için takipte kalınız). Başıma gelen talihsizliklere gelince;

Talihsizlik 1:
Limango.com'da gördüğüm Cemile kampanyasından pasta tabakları, tepsi, kek standı ve çaydanlık aldım. Maalesef çaydanlık yalan oldu. Kutudan çıktığında "bir gariplik var yahu" dedim içimden ama kargoyu alma heyecanı da var ya içten içe, koydum ofisteki masama bakıyorum kafamda soru işaretleriyle. Sonradan aklıma geldi, resmini kaydetmiştim hemen kıyaslamak için açtım o da ne? Demliğin altı bambaşka ! Benim almak istediğim çaydanlık şuydu;
Ay çok da güzelmiş yaa baktıkça üzülüyorum =( Kutudan çıkan üst porselen demlik aynısıydı ama alt suluğunu plastik saplı ve plastik uçlu başka renk bir şey göndermişler. Sapındaki desenden ve paslanmaz çelik bağlantıdan eser yoktu. Yemedim içmedim hemen limango müşteri hizmetlerini aradım, sağolsunlar nasıl yardımcı oldular anlatamam. Aynı gün çaydanlığı karşı ödemeli olarak kargoya verdim ve yanılmıyorsam 3-4 gün içinde paramın iadesi yapıldı. Bu süre zarfında da her bir adımda mail attılar, kargo takibini bile yapmama gerek kalmadı. Kargo yolda, geldi, firmayla görüşüyoruz, istediğiniz yokmuş iade ediyoruz, iade ettik şeklinde an be an bilgilendirdiler. Tek üzüldüğüm şey çaydanlığın iptal olması. Ben çok sevmiştim oysa ki bu ortanca baskılı çaydanlığı. Bu arada Cemile'nin reklamlarını ve özellikle bu çaydanlığın satışını bir çok sitede gördüm ama yok deyip göndermedikleri için başa yerden almaya cesaret edemiyorum. Şayet an itibariyle yazımı okuyup ve de başka bir yerden almış olan varsa bana bildirebilir mi? Kendisine platonik aşkla bağlıyım sanırım ve hala listemde çaydanlık üstü çizilmemiş vaziyette bekliyor.

Talihsizlik 2:
Madame Coco alışverişimi anlatmıştım. Bu hafta annem ziyarete gelince gel bi açıp bakalım dedi. Allahtan açmışız. önceki yazımda bahsettiğim "bu tip ürünleri kontrol etmeden kaldırmayın" uyarımda ne kadar haklı olduğumu bir kez daha anladım. Nevresimin kumaşı süper gelgelelim dikişlerini görünce beynimden vurulmuşa döndüm. Tüm kenarları 2 kez dikmişler ve bir sıra dikişi daha sonra sökmüşler. Bu durumda ne olmuş? Sökülen yerlerde makarna süzgeci gibi delik deşik iğne izi kalmış. Yastık kılıfları da ayrı rezillik. 2 sıra dikiş hikayesi onun da başına gelmiş, iğne izi mi ararsınız, potluk mu ararsınız her türlü hata var. Bir köşesinde iplik karmaşası var, öyle büzüştürüp bırakmışlar. Çok net çıkmadı ama aşağıda fotoğraflarını görebilirsiniz;


 
                               

















28 yaşındayım elime - düğme dikmek dışında- iğne iplik almış değilim ama yani beni dikiş makinesine şu an oturtsalar ancak bu kadar kusurlu bir nevresim dikerdim inanın. Pazarda 20 liraya satılan defolu ürünlerden hiçbir farkı yok.
Bu durumu fark eder etmez hiç vakit kaybetmeden limango.com'a mail attım ve fotoğraflarla durumu anlattım. Hemen yanıt geldi. Nevresimi geri göndermemi söylemişler ve nasıl yapacağımı detaylı bir şekilde anlatmışlar. Bu arada bu tip ürünlerin kargo paketinin üstünde faturaları oluyor, onları sakın kutuyla birlikte atmayın çünkü iade/değişim işlemi için bir nüshasını geri göndermeniz gerekiyor.

Bu arada Limango satış sonrası hizmet konusunda çok başarılı ama acaba kampanyasını yaptığı firmalarda mı bir sorun var yoksa tamamen benim talihsizliğim mi anlayamadım. Yukarıda bahsettiğim iki sorunu da Limango'dan aldığım ürünlerde yaşadım. Nevresim bugün kargo ile geri gidecek ve bakalım ne sonuç elde edeceğiz. Umarım adam gibi dikilmiş bir nevresim vardır Madame Coco stoklarında. Gelişmelerle karşınızda olacağım.

2 yorum:

  1. Bu ticaret değil ki düpedüz terbiyesizlik, istediği kadar ürünü geri alsın ki almak zorunda, eli mahkum, bu şekilde para tahsil ettiği 1000 kişi düşün, hepsi 100 TL lik alışveriş yapsa ve kargo sana gelene kadar diyelim ki 5 gün geçse, tahsil edilen paraların getireceği faiz, kargo masraflarını çıktıktan sonra bile hatırı sayılır bir meblağ. Ya adam gibi mal sat, ya da bu işi bırak. Yani benim görüşüm, sattıkları mallardan değil işlettikleri paradan kazanç elde ediyorlar. İyi olanları elbette vardır ama senin bile başına 2 kez geldiğini düşünürsek toplamda kaç kişinin bunu yaşama olasılığı var, gerisini sen hesap et. Ben dokunmadan görmeden alışveriş yapmayı çok tercih etmiyorum, geçmiş olsun, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim. işin arkası çok karışık tabi kurulmuş bir düzen var. ben şimdilik limango'dan alışverişi kestim ama hala akıllanmadım =)

    YanıtlaSil